Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ερντογάν: Δεν πρέπει να καθυστερήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.


Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε δεν θα πρέπει να καθυστερήσει, δηλώνει ο πρωθυπουργός Ερντογάν.

Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να καθυστερήσει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν κάποιες χώρες-μέλη της Ε.Ε να παρεμποδίζουν την ένταξη μουσουλμανικής χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Η διαδικασία δεν θα πρέπει να επιβραδυνθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει την ετήσια έκθεσή της σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας στα θέματα που αφορούν την ένταξή της.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Κύπρο, μία χώρα-μέλος της Ε.Ε την οποία η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει, θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.