Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αεροπορικές επιδρομές εναντίον κρησφύγετων της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ύστερα από ενέδρα ανταρτών. Τέσσερις στρατιώτες, ένας άμαχος και τρεις αντάρτες νεκροί.

Μαχητικά αεροσκάφη της Υεμένης εξαπέλυσαν σήμερα δύο επιδρομές εναντίον κρησφύγετων μαχητών της Αλ Κάιντα στο νότο της χώρας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από ενέδρα ανταρτών σε άρμα μάχης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες, ανακοίνωσε αξιωματούχος.


Τρείς άνδρες που φέρονται να ήταν μέλη της τοπικής πτέρυγας της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με Υεμενίτες στρατιώτες σήμερα στην πόλη Μούντια της επαρχίας Αμπιάν.

Στόχος των δύο επιδρομών ήταν οι ορεινές περιοχές Τσουούμπα και Ναχ Αϊν που βρίσκονται ανάμεσα στις πόλεις Λόντερ και Μούντια, της επαρχίας Αμπιάν, όπου τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρες τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε και δυο γυναίκες τραυματίστηκαν στην επιδρομή στην περιοχή Τσουούμπα σήμερα το πρωί, δήλωσε ιατρική πηγή του νοσοκομείου της πόλης Λόντερ όπου διακομίσθηκαν τα τρία θύματα.

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε ενέδρα που είχαν στήσει ένοπλοι πάνω στο δρόμο που συνδέει την πόλη Ζιντζίμπαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του 'Αντεν, με την Μούντια, δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγορώντας την Αλ Κάιντα για την επίθεση αυτή.

Στη Σαναά οι αρχές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις πρεσβείες της Βρετανίας, η οποία είναι κλειστή για το κοινό και των ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποίησαν τους υπηκόους τους για τον κίνδυνο επιθέσεων.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του, είχε καλέσει την Τετάρτη τους Γάλλους που ζουν στην Υεμένη να φύγουν από τη χώρα εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.