Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σερβία: «Στο σωστό δρόμο για ένταξη στην ΕΕ»

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίρκο Τσβέτκοβιτς δήλωσε ότι η απόφαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ να «ξεμπλοκάρουν» τη διαδικασία ένταξης της Σερβίας αποτελεί απόδειξη ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο και έχει ήδη πετύχει σημαντικά βήματα στην πορεία προς την ΕΕ.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς ανέφερε ότι η απόφαση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει την υποψηφιότητα της Σερβίας και να αποφανθεί για το εάν θα πρέπει να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη χώρα, δείχνει ότι αναγνωρίστηκαν οι σερβικές προσπάθειες.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι το Βελιγράδι πρέπει να συμπληρώσει έγκαιρα το ερωτηματολόγιο που θα σταλεί από Βρυξέλλες και να ακολουθήσει όλα τα βήματα της διαδικασίας εντός των προθεσμιών. Ο ίδιος επισήμανε ότι η Σερβία θα συνεργαστεί πλήρως με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον χαιρέτησε την απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον Σέρβο πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την απόφασή αυτή.

Η κα Άστον ανέφερε ότι το Βελιγράδι και η Πρίστινα πρέπει να αρχίσουν διάλογο για πρακτικά ζητήματα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στο Κόσοβο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (25/10/10)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.