Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τις διαβουλεύσεις Ταλιμπάν - αφγανικής κυβέρνησης διευκολύνει το ΝΑΤΟ

Οι υπό ΝΑΤΟϊκή ηγεσία πολυεθνείς δυνάμεις στο Αφγανιστάν διευκολύνουν τις επαφές ανάμεσα σε ανώτατα στελέχη των Ταλιμπάν και τα ανώτατα κλιμάκια της αφγανικής κυβέρνησης, τόνισε αξιωματούχος της Συμμαχίας από τις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, οι διαβουλεύσεις βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικά στάδια και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν ως διαπραγματεύσεις.

Οι Ταλιμπάν διαψεύδουν τις μυστικές διαβουλεύσεις


Εν τω μεταξύ όμως, οι Ταλιμπάν διέψευσαν τις δηλώσεις του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι σχετικά με μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ τους, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.

Σε ανακοινωθέν τους, που μεταδόθηκε μέσω Ίντερνετ και εντοπίσθηκε από το αμερικανικό κέντρο SITE, οι Ταλιμπάν εκφράζουν τη λύπη τους για τις δηλώσεις του Καρζάι ως απόρροια «μίας αβάσιμης προπαγάνδας» και του «τακτικού ψυχολογικού πολέμου».

Σε συνέντευξή του, την Κυριακή, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Καρζάι επιβεβαίωσε πως έχουν ξεκινήσει «προ ολίγου καιρού» οι διαβουλεύσεις «ως συμπατριώτης προς συμπατριώτη» με τους Ταλιμπάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (13/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.