Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Συμμαχία της Αλ Κάιντα με την ιρανική πολιτοφυλακή

Μέλη ιρακινής πολιτοφυλακής φέρεται ότι έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τους New York Times.

Ιρακινοί μαχητές που ανήκουν στη σουνιτική πολιτοφυλακή «Αφύπνιση», που μάχεται στο πλευρό των Αμερικανών, φέρεται ότι έχουν συμμαχήσει τους τελευταίους μήνες με το δίκτυο της Αλ Κάιντα, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους της ιρακινής κυβέρνησης, πρώην και νυν μέλη της πολιτοφυλακής «Αφύπνιση» και αντάρτες, η εφημερίδα αναφέρει ότι παρόλο που δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός, εκατοντάδες μέλη της πολιτοφυλακής, ανάμεσά τους και πολλοί με βαθιά γνώση της λειτουργίας του αμερικανικού στρατού, φαίνεται ότι έχουν προσχωρήσει στις τάξεις της αλ Κάιντα.

Επιπλέον οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι είναι πιθανό χιλιάδες μέλη της «Αφύπνισης», που λαμβάνουν χρήματα από τις ιρακινές αρχές, να βοηθούν μυστικά τους αντάρτες, προσθέτει η εφημερίδα.

Αυτές οι αποσκιρτήσεις οφείλονται εν μέρει στην αγανάκτηση προς την κυβέρνηση, της οποίας ηγούνται οι σιίτες, τους οποίους τα μέλη της «Αφύπνισης» θεωρούν εχθρικούς προς το κίνημά τους, αλλά και στις πιέσεις που ασκεί η Αλ Κάιντα, επισημαίνει η εφημερίδα.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.