Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Συμφωνία-σταθμός για τη συνεργασία ΝΑΤΟ και Μόσχας


Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ συμφώνησαν να αντιμετωπίζουν από κοινού-σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο-τις προκλήσεις για μια σειρά θεμάτων όπως: Η δράση των φονταμενταλιστικών ομάδων, η τρομοκρατία, η αντιβαλλιστική άμυνα, η πειρατία, η διασπορά των όπλων μαζικής καταστροφής και τις μεγάλες καταστροφές-είτε προέρχονται από τη φύση, είτε από ανθρώπινο λάθος.

Περισσότερα για αυτή τη σημαντική συμφωνία, θα γίνουν γνωστά σε αναλυτική ενημέρωση που θα υπάρξει, περίπου στα τέλη του 2010, όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσικών σχέσεων την 4η Νοεμβρίου, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Διπλωματικές πηγές-υπό το καθεστώς ανωνυμίας-επεσήμαναν πως η ένταση που είχε δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Γεωργίας, ανήκει πλέον στο παρελθόν και οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν «να δουν μπροστά».

Μάλιστα για το λόγο αυτό, αντιπροσωπία αξιωματούχων της Συμμαχίας θα μεταβεί στις αρχές του επόμενου έτους στη Ρωσία για διευρυμένες συνομιλίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 05-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.