Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

«Ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν βρίσκεται στο Πακιστάν»


Reuters, AP

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την άποψη ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν βρίσκεται επί πακιστανικού εδάφους εξέφρασε χθες ο Γιουσούφ Ράζα Τζιλανί. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν υποστήριξε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του, Γκόρντον Μπράουν, ότι οι πληροφορίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών όσον αφορά τον καταζητούμενο ηγέτη της Αλ Κάιντα δεν είναι έγκυρες, ενώ κάλεσε τον Λευκό Οίκο να δώσει επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με το αμερικανικό σχέδιο ανάπτυξης επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Μπράουν είχε καλέσει την πακιστανική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν. Προχθές, επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, προκειμένου να ξεριζώσει το «καρκίνωμα» στις ημιαυτόνομες περιοχές του Πακιστάν.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι οι πληροφορίες σας αναφορικά με την παρουσία του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν είναι σωστές και δεν νομίζω ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα κρύβεται στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιλανί μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής του συνάντησης με τον κ. Μπράουν. «Σχετικά με το νέο αμερικανικό σχέδιο, αναμένουμε ακόμα ορισμένες διευκρινίσεις πριν τοποθετηθούμε», συνέχισε ο ίδιος. Επισημαίνεται ότι το σχέδιο Ομπάμα για την πάταξη των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα προβλέπει, μεταξύ άλλων, αυξημένη παρουσία της CIA στο Πακιστάν.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.