Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Να πιεστεί ο «Ελληνοκυπριακός Τομέας» να δεχθεί δημοψήφισμα


Sabah
(1/12/2009)

Ενώ σημειώνεται και πάλι κινητικότητα σχετικά με το Κυπριακό, ο “Πρόεδρος της ΤΔΒΚ” Ταλάτ ήρθε για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα στην Τουρκία. Η “ΤΔΒΚ” και η Τουρκία κινητοποιήθηκαν για να πιέσουν τον “ε/κ τομέα” σε αδιάκοπες διαπραγματεύσεις υπό τα Η.Ε., τύπου Bürgenstock, και για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων.

Εντωμεταξύ, η Άγκυρα θα απαντήσει στον Ε/κ ηγέτη Χριστόφια, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκία με επιστολή, που έστειλε στους ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε., οι οποίοι θα αποφασίσουν στη Συνάντηση Κορυφής της Ε.Ε. στις 7 Δεκεμβρίου σχετικά με την εφαρμογή του Επιπρόσθετου Πρωτοκόλλου. Η Τουρκία, μέσω των αντιπροσωπειών της σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., θα προβεί σε ενέργειες, έτσι ώστε να μην ληφθεί κάποια απόφαση εναντίον της ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο νησί, και για να παροτρυνθεί η ε/κ πλευρά για την εξεύρεση λύσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.