Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ονδούρα: Ακυρώθηκε το σχέδιο αποχώρησης του Σελάγια


Το de facto καθεστώς τελικά ακύρωσε το σχέδιο ασφαλούς εξόδου του ανατραπέντος νόμιμου προέδρου της χώρας Σελάγια από τη χώρα.

Το de facto καθεστώς στην Ονδούρα δεν επέτρεψε στον ανατραπέντα, με το πραξικόπημα της 28ης Ιουνίου, πρόεδρο της χώρας Μανουέλ Σελάγια να αναχωρήσει για το Μεξικό, εγκαταλείποντας την πρεσβεία της Βραζιλίας, όπου βρίσκεται περικυκλωμένος από το στρατό επί σχεδόν τρεις μήνες.

Το σχέδιο αυτό «ακυρώθηκε υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος, Κάρλος Λόπες, σε εγχώριο τηλεοπτικό σταθμό.

Η κυβέρνηση που διορίστηκε μετά το πραξικόπημα θέλει ο νόμιμος πρόεδρος να ζητήσει -και να του παραχωρηθεί- πολιτικό άσυλο σε κάποια άλλη χώρα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Σελάγια θα περιορίσει εκ των πραγμάτων την πολιτική του δράση.

Όμως ο Σελάγια αντέτεινε πως δε ζητά άσυλο, αλλά να συνεχίσει την πολιτική του δραστηριότητα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.