Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δύο στρατιώτες της ISAF σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν


Άλλοι δύο στρατιώτες της διεθνούς δύναμης σκοτώθηκαν από επιθέσεις ανταρτών.

Δύο στρατιώτες της διεθνούς δύναμης σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις ανταρτών στο Αφγανιστάν, που έγιναν η μία στο βόρειο και η άλλη στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Οι εθνικότητες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο ένας στρατιώτης της Διεθνούς Δύναμης Ασφάλειας σκοτώθηκε τα ξημερώματα από επίθεση Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν. Ο δεύτερος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στα νότια της χώρας.

Την Παρασκευή το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες, εκ των οποίων δύο Ρουμάνοι, από επιθέσεις που έγιναν στα νότια και ανατολικά του Αφγανιστάν.

Από την αρχή του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους 553 άνδρες των ξένων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την καταμέτρηση των απωλειών που κάνει η ανεξάρτητη ιστοσελίδα icasualties.org.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.