Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

24 στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις του ΡΚΚ

24 στρατιώτες νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο αιματηρός απολογισμός των επιθέσεων που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη δυνάμεις του ΡΚΚ κατά στρατιωτικών και αστυνομικών μονάδων, στην επαρχία Χάκαρι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο CINAH, οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε διάφορα κτίρια του στρατού και της αστυνομίας στην περιοχή Τσούκουρτσα και στο κέντρο της πόλης Χάκαρι. Οι επιθέσεις έγιναν ταυτόχρονα, αναφέρουν τα τηλεγραφήματα των πρακτορείων.

Ο κυβερνήτης του Χάκαρι επιβεβαίωσε τις επιθέσεις. Η στρατιωτική ηγεσία δεν έχει ακόμα κάνει δηλώσεις, ενώ το ΡΚΚ δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη για τις επιθέσεις. Το Reuters , επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές , μετέδωσε ότι Τούρκοι κομάντος έχουν ήδη μπει στο Β. Ιράκ καταδιώκοντας τους τρομοκράτες του ΡΚΚ.


Η ZAMAN στην έκτακτη ανάρτηση της είδησης στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι οι επιθέσεις ήρθαν μόλις μία μέρα μετά την βομβιστική επίθεση στην επαρχία Μπίτλις, με απολογισμό οκτώ νεκρούς, πέντε αστυνομικούς και τρεις πολίτες, ανάμεσα τους και ένα κοριτσάκι 2 ετών. Σημειώνει ακόμα ότι η επίθεση έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Προέδρου Γκιουλ σε στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή προκειμένου να τονώσει το ηθικό τους.

Τέλος, αναφέρεται ότι στην περιοχή έσπευσε ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Οζέλ, ενώ ο πρωθυπουργός Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του στο Καζακστάν . Υπάρχουν πληροφορίες ότι και ο Ερντογάν θα μεταβεί στο Χάκαρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.