Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πολύνεκρη έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων στη Σύρτη

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πενήντα τραυματίστηκαν χθες το βράδυ από την έκρηξη δεξαμενής καυσίμων στη Σύρτη, ανακοίνωσε ο Λάιτ Μοχάμεντ, στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μοχάμεντ κάνοντας λόγο για «δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα».

Σύμφωνα με τον Λίβυο αξιωματούχο, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που δεκάδες άνθρωποι περίμεναν στην ουρά κοντά στη δεξαμενή για να προμηθευτούν καύσιμα για τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η έκρηξη οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. «Δεν έχουμε κατορθώσει να σβήσουμε τη φωτιά», πρόσθεσε.

Πολλοί Λίβυοι έχουν φθάσει τις τελευταίες ημέρες στη Σύρτη για να αναζητήσουν τους συγγενείς τους μετά την πτώση της πόλης, του τελευταίου προπυργίου του καθεστώτος Καντάφι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.