Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τουρκική άσκηση εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων

Μαρία Στυλιανού
Εντείνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια νέα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SigmaLive, το μεσημέρι οι Τούρκοι διενήργησαν παράνομη άσκηση, παραβιάζοντας για άλλη μια φορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για άσκηση τύπου TASMO ( Tactical Air Support Maritime Operation), στην οποία συμμετείχαν μία φρεγάτα, μία κορβέτα και δύο αεροπλάνα, τα οποία διενήργησαν εικονικές διασώσεις.

Παρόμοιες ασκήσεις διενεργούν συχνά οι τούρκοι στην περιοχή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών, και σήμερα οι Τούρκοι ενήργησαν ως συνήθως, εκδίδοντας παράνομη Νόταμ και δεσμεύοντας την περιοχή, μερικά λεπτά πριν από την διενέργεια της παράνομης άσκησης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στα ανάλογα διαβήματα.
http://www.sigmalive.com/news/local/431993

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.