Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πρώτο το κόμμα Ενάχντα στις εκλογές της Τυνησίας

Καταλαμβάνει 15 από τις 39 έδρες σε πέντε εκλογικές περιφέρειες.

Το κόμμα Ενάχντα έρχεται πρώτο καθώς σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα από τις εκλογές της Κυριακής στην Τυνησία καταλαμβάνει 15 από τις 39 έδρες σε πέντε εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι πόλεις Σφαξ και Σους, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή (Isie).

«Θα δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα στην πορεία. Οι μηχανισμοί καταμέτρησης χρειάζονται χρόνο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της εκλογικής επιτροπής Μπουμπακέρ Μπεθαμπέτ.

Μετά από το ισλαμιστικό κόμμα ακολουθεί το Κογκρέσο για τη Δημοκρατία με 6 έδρες και το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη με 5 έδρες.

Το αριστερό κόμμα Ετακατόλ καταλαμβάνει 4 έδρες, ενώ το Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα και η Πρωτοβουλία, το κόμμα που είναι επικεφαλής ένας πρώην υπουργός του Μπεν Άλι κερδίζουν από 2 έδρες το καθένα.

Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν ακόμη τις πόλεις Κεμπίλι και Τζεντούμπα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.