Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη: Υπό παραίτηση ο μεταβατικός πρωθυπουργός

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Μαχμούντ Τζιμπρίλ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σήμερα, μία απόφαση που ανεμένετο να ανακοινώσει όταν η κυβέρνησή του θα αναλάμβανε τον πλήρη έλεγχο της χώρας.

Ο έκπτωτος ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι σκοτώθηκε την Πέμπτη όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις τον συνέλαβαν στη γενέτειρά του, Σύρτη. Η κυβέρνηση ανεμένετο να προχωρήσει στη διακήρυξη της πλήρους «απελευθέρωσης» της χώρας αύριο Κυριακή.

Ερωτηθείς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στην Ιορδανία, για το πότε σκοπεύει να παραιτηθεί ο Τζιμπρίλ απάντησε στο Ρόιτερς: «Σήμερα».

Ο ίδιος προειδοποίησε την επόμενη κυβέρνηση της Λιβύης να μην επιτρέψει η πολιτική να αναμειχθεί στη σύναψη των πετρελαϊκών συμφωνιών και είπε: «Συμβουλεύω την επόμενη μεταβατική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ως γνώμονα (για την σύναψη συμβολαίων) τον οικονομικό παράγοντα. Είναι πολύ επικίνδυνο να συνάπτεις συμφωνίες με πολιτικό γνώμονα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.