Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΟΗΕ: Ψήφισε τον τερματισμό της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ζήτησε τη διατήρηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Λιβύη .

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την Πέμπτη, ομόφωνα ψήφισμα για τον τερματισμό της εντολής που επιτρέπει την προσφυγή στη βία στη Λιβύη, παρά τις εκκλήσεις της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης για την παράτασή της.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) ζήτησε χθες τη διατήρηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Λιβύη τουλάχιστον «μέχρι το τέλος του έτους», εκτιμώντας ότι και μετά το θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι οι εναπομείναντες οπαδοί του αποτελούν απειλή για την χώρα.

Βρετανία: Η Λιβύη έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή

Το ψήφισμα του ΟΗΕ με το οποίο τίθεται τέρμα στην εντολή που επιτρέπει τη χρήση βίας στη Λιβύη δείχνει ότι η χώρα «έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή», εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Ο τερματισμός της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων και οι ρυθμίσεις για την προστασία των αμάχων δείχνουν ότι η Λιβύη έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή», αναφέρει ο υπουργός σε ανακοίνωση, η οποία χαιρετίζει το ψήφισμα ως «νέα σημαντική καμπή προς ένα ειρηνικό και δημοκρατικό μέλλον για τη Λιβύη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.