Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη: Εκλογές μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες, δήλωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός Τζιμπρίλ.

Οι Λίβυοι θα πρέπει να εκλέξουν εντός οκτώ μηνών ένα εθνικό συμβούλιο το οποίο θα θεσπίσει ένα νέο Σύνταγμα και θα σχηματίσει μεταβατική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διεξάγεται στην Ιορδανία, ο Τζιμπρίλ είπε ότι επί του παρόντος η προτεραιότητα είναι να απομακρυνθούν τα όπλα από τους δρόμους της Λιβύης και να αποκατασταθεί η τάξη και η σταθερότητα στη χώρα.

«Η πρώτη εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε ένα διάστημα οκτώ μηνών το αργότερο για τον σχηματισμό ενός εθνικού κογκρέσου της Λιβύης, δηλαδή κάποιου είδους κοινοβουλίου. Αυτό το εθνικό κογκρέσο θα είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία του Συντάγματος-- για το οποίο θα πραγματοποιήσουμε δημοψήφισμα-- και με τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης μέχρι να πραγματοποιηθούν οι πρώτες προεδρικές εκλογές,» είπε ο Τζιμπρίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.