Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μέλη του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων. Την ευθύνη διεκδίκησαν να αναλάβουν οι Ταλιμπάν.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι -πέντε στρατιωτικοί και οκτώ πολιτικοί υπάλληλοι της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (ISAF) υπό το NATO, εκ των οποίων 12 Αμερικανοί και 1 Καναδός, καθώς και 4 Αφγανοί, τρεις πολίτες και ένας αστυνομικός- σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο, σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός λεωφορείου στην Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν.

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο περί «τεράστιας έκρηξης» στην επίθεση του καμικάζι, ο οποίος οδηγούσε το παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Η επίθεση ήταν η πιο αιματηρή για την διεθνή συμμαχία στο Αφγανιστάν μετά το θάνατο 30 Αμερικανών στρατιωτικών, εκ των οποίων 25 ήταν μέλη των ειδικών δυνάμεων, στην κατάρριψη ενός ελικοπτέρου στην επαρχία Ουάρντακ, νότια της Καμπούλ, τον Αύγουστο εφέτος.

Επίσης χθες τρεις Αυστραλοί στρατιωτικοί της ISAF σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός Αφγανού στρατιώτη ο οποίος τους επιτέθηκε για άγνωστο λόγο στην επαρχία Ουρουζγκάν. Άλλοι έξι Αυστραλοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.