Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ για τον Λίβανο

Ο πρώην πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ για τον Λίβανο Αντόνιο Κασέζε απεβίωσε έπειτα από μακροχόνια μάχη με τον καρκίνο. Ο Κασέζε απεβίωσε χθες το βράδυ στο σπίτι του στην Φλωρεντία. Ηταν 74 ετών.

Μία από τις πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες του διεθνούς δικαίου, ο Κασέζε ήταν ο πρώτος πρόεδρος τόσο του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Λίβανο όσο και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ διακρίθηκε και ως ακαδημαϊκός. Μεταξύ άλλων διετέλεσε καθηγητής διεθνούς δικαίου στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας από το 1975 ως το 2008.

Ο Κασέζε παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου στις 9 Οκτωβρίου εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του έχοντας διατελέσει επικεφαλής του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Λίβανο για περισσότερα από δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.