Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οξεία φραστική αντιπαράθεση Σαρκοζί- Κάμερον



Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε οξεία φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στην διάρκεια της συνόδου κορυφήςτης ΕΕ χθες Κυριακή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον να τον ακούει «να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε», όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Σαρκοζί είπε στον Κάμερον ότι «αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε (η Βρετανία) να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας», σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές.

Η εφημερίδα Τimes του Λονδίνου έκανε επίσης λόγο περί φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο Κάμερον επέμεινε ότι η «η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες» (των κρατών-μελών της ΕΕ), περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι είναι «προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους».

«Υπάρχει όμως ο κίνδυνος (... ) οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά» χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, τόνισε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.