Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας στους Κούρδους του Ιράκ

Μετά το θάνατο 26 Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό 16 σε πολλαπλές επιθέσεις, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα προχώρησαν σε επιθέσεις κατά θέσεων Κούρδων στο β. Ιράκ.

Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν με καθυστέρηση τις επιχειρήσεις, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Καζακστάν. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ΝΤV, ο τουρκικός στρατός διείσδυσε περίπου 4 χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος του Ιράκ, ενώ δυνάμεις του πυροβολικού σφυροκόπησαν» βάσεις Κούρδων ανταρτών.

Οι ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις των Κούρδων ήταν κατά αστυνομικών τμημάτων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις συνοριακές πόλεις Κουκούρτσα και Γιουκσέκοβα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στις επιθέσεις συμμετείχαν περίπου 100 αντάρτες.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.