Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ανταλλαγή Ισραηλινοαμερικανού κρατούμενου με 25 Αιγύπτιους



Ο Ισραηλινοαμερικανός κρατούμενος, Ιλάν Γκραπέλ, κατηγορείται από το Κάιρο για κατασκοπεία.

Ξεκίνησε η ανταλλαγή 25 Αιγυπτίων κρατούμενων με τον Ισραηλινοαμερικανό φερόμενο ως κατάσκοπο, Ιλάν Γκραπέλ. Ο Γκραπέλ, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία από τις αρχές του Καΐρου έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά από τέσσερις μήνες κράτησης στην Αίγυπτο και έπειτα από συμφωνία ανταλλαγής 25 Αιγυπτίων κρατούμενων, οι τρεις εκ των οποίων ανήλικοι.

Η μητέρα του Ιρέν, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντάνιελ Σαπίρο, καθώς και εκπρόσωποι του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποδέχθηκαν τον Γκραπέλ στο αεροδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, «η μεταφορά των Αιγυπτίων κρατούμενων έχει ξεκινήσει» μέσω του συνοριακού φυλακίου της Τάμπα στα σύνορα του Ισραήλ με την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, δήλωσε η Σιβάν Ουάιζμαν.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.