Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΟΗΕ: Το καθεστώς του Ιράν εκτελεί κρυφά φυλακισμένους

Το καθεστώς του Ιράν έχει εκτελέσει, κρυφά, εκατοντάδες κρατουμένους, σύμφωνα με νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που αναφέρεται στις αυξανόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων στη χώρα. Οι μυστηριώδεις εκτελέσεις σε φυλακές στο ανατολικό Ιράν έχουν επισημανθεί σε έκθεση που συντάχθηκε από τον νέο ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς μια σειρά από παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην άρνηση των δικαιωμάτων των γυναικών και τα βασανιστήρια των κρατουμένων, αλλά ίσως το πιο συγκλονιστικό είναι η εκτίναξη του ποσοστού των εκτελέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ανακοινώθηκαν επίσημα 200 εκτελέσεις το 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η έκθεση, έγιναν πάνω από 300 μυστικές εκτελέσεις σε συγκεκριμένη φυλακή, το 2010.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.