Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

H Σαουδική Αραβία απελαύνει 30.000 Τούρκoυς υπηκόους

Aξιαματούχοι της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν να απελάσουν 3.000.000 αλλοδαπούς που εργάζονται στη χώρα, περιλαμβανομένων και 30,000 Τούρκων πολιτών αναφέρει η Τουρκική Εφημερίδα Sabah. Η απόφαση ελήφθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος που εγκαινίασαν οι αρχές της χώρας και που σκοπό έχει την την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία τον Ιούνιο του 2011 έφθασε στο10,8 %..
Στόχος του προγράμματος είναι είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της αύξησης του αριθμού των Σαουδαράβων που καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας.Ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας είναι 18,7 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των 8.420.000 αλλοδαπών.Μερικές από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για το ζήτημα αυτό υποστηρίζοντας ότι οι ντόπιοι δεν είναι τόσο εξειδικευμένοι και ικανοί να εργάζονται όπως οι Τούρκοι που απασχολούνται σε αυτές τις εταιρείες.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/h-30000-o.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#.TqWs_Ox_dCg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.