Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Συρία: Ανησυχίες για τη ζωή ηγέτη των διαδηλώσεων

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει «μεγάλη ανησυχία» για τη ζωή του ακτιβιστή Ανας αλ Σούγρι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) εξέφρασε σήμερα τη «μεγάλη ανησυχία» του για τη ζωή του νεαρού ακτιβιστή Ανας αλ Σούγρι, που ήταν από τις ηγετικές μορφές των διαδηλώσεων στην πόλη Μπανιάς (βορειοδυτικά), μέχρι τη σύλληψή του πριν από περισσότερους από τέσσερις μήνες.

«Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Ανας βασανίστηκε και τραυματίστηκε στο κεφάλι στο κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας όπου κρατείται» από τις 14 Μαΐου, καταγγέλλει σε ανακοίνωση του το OSDH, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτός ο νεαρός άνδρας που κατάγεται από ένα χωριό κοντά στην παράκτια πόλη Μπανιάς οδηγήθηκε πρόσφατα στο κτίριο της Εσωτερικής Ασφάλειας, «'όπου υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Εκφράζονται φόβοι ότι θα έχει την ίδια τύχη με τον Γιάθ Μάταρ», έναν ακτιβιστή από την Νταράγια (κοντά στη Δαμασκό) που πρόσφατα έχασε τη ζωή του από τα βασανιστήρια.

Ο Ανας αλ Σούγρι, 23 ετών, ήταν ο πρώτος που κάλεσε το λαό του Μπανιάς να «σπάσει το τείχος του φόβου» και να συμμετάσχει στην εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με το OSDH.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.