Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η Τεχεράνη απορρίπτει τη λύση των δύο κρατών για την Παλαιστίνη

Ζητεί δημοψήφισμα.

Το Ιράν απέρριψε σήμερα τη λύση των δύο κρατών για την Παλαιστίνη και δήλωσε ότι μόνο ένα δημοψήφισμα από όλους τους Παλαιστίνιους και η πλήρης απελευθέρωση από την κατοχή θα μπορούσε να διευθετήσει τη διαφορά μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών.

«Μόνο ένα δημοψήφισμα σχετικά με τη μελλοντική τύχη της Παλαιστίνης θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή μια έντιμη και δίκαιη λύση για το δίλημμα», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ σε μια «Διάσκεψη Υποστήριξης της Παλαιστινιακής Ιντιφάντα» στην Τεχεράνη.

«Το σχέδιο θα πρέπει αποκλειστικά να είναι η απελευθέρωση της κάθε ίντσας της Παλαιστίνης και οποιαδήποτε μερική λύση, όπως η επιλογή των δύο κρατών απορρίπτεται, καθώς θα κάνει παραχωρήσεις προς τους Σιωνιστές και δεν θα επιτρέπει στους Παλαιστινίους να ζουν στη δική τους γη», δήλωσε.

Από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, το Ιράν δεν έχει αναγνωρίσει την κυριαρχία του ισραηλινού κράτους, και έχει μέχρι στιγμής ακολουθήσει μια ανταγωνιστική προσέγγιση προς οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο.

Το Ιράν λέει ότι οι προσπάθειες του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς να αναζητήσει μια λύση δύο κρατών είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και θα είναι ένας ανώφελος συμβιβασμός μόνο προς το συμφέρον του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Όλοι οι Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων των εκατομμυρίων των προσφύγων, θα πρέπει να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα σχετικά με τη μελλοντική τύχη των εδαφών τους, λέει το Ιράν, και η Δύση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ως τη μόνη δίκαιη λύση για τη διένεξη.

«Η Δύση βρίσκεται σε μια καμπή, είτε να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων ή να αναμένει βαρύτερα πλήγματα», δήλωσε ο Χαμενεΐ, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.