Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Οι πυρηνικοί σταθμοί θα είναι εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας»

1 Εφόσον οι διαπραγματεύσεις για ευρωπαϊκή συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινηθούν με πιο γρήγορο ρυθμό τότε όλα μπορούν να αλλάξουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Γνωρίζουμε ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται αντικείμενα διαπραγμάτευσης εξαιτίας της απροθυμίας που επιδεικνύουν τόσο οι χώρες όσο και οι εταιρείες, που προσπαθούν να προωθήσουν την κυκλοφορία ξεπερασμένων τεχνολογιών, όπως εργοστάσια τσιμέντου, πλοία αμιάντου, εργοστάσια λιθάνθρακα, μηχανήματα πυρηνικής ενέργειας και άλλα συναφή απόβλητα, σε χώρες όπως η Τουρκία και η Ελλάδα.Αυτό στην ευρωπαϊκή γλώσσα μεταφράζεται ως προνομιακή συνεργασία.


2 Οι πολίτες της Τουρκίας γνωρίζουν την κατάσταση και αντιστέκονται στην κατασκευή απαρχαιωμένων πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία

3 Επρεπε να υπολογίσουν τις αντιδράσεις των πολιτών. Εμπόδιο είναι τα υπάρχοντα εκλογικά συστήματα στην Ευρώπη και στην Τουρκία, που περιορίζουν την εκπροσώπηση των πολιτών στα εθνικά κοινοβούλια. Η Ευρώπη χρειάζεται μια δημοκρατική ντιρεκτίβα (οδηγία) που θα διευκολύνει την πραγματική συμμετοχή των πολιτών στα εθνικά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

4 Η δημοκρατία είναι η μοναδική λύση. Οι πολίτες πρέπει να εκπροσωπηθούν στα κοινοβούλια των χωρών και πρέπει να τεθούν ως στόχος λύσεις για την χρησιμοποίηση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

5 Εμείς ως υπερασπιστές της ζωής δεν βλέπουμε τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας ως υποψήφια για το μελλοντικό ενεργειακό μείγμα και τασσόμαστε ενάντια στην εγκατάστασή τους οπουδήποτε μέσα στην παγκόσμια φυλακή μας.

6 Εξαρτάται από την οπτική γωνία. Αν ενδιαφέρεστε για ισότητα, ειρήνη και δημοκρατία, τα πυρηνικά εργοστάσια δεν έχουν καμία χρήση σε καμία χώρα.

7 Οι βιομηχανικές χώρες θα βρουν μια καλή δικαιολογία για να μεταφέρουν τις απαρχαιωμένες τεχνολογίες και τα πυρηνικά απόβλητα στην Τουρκία. Η χώρα θα οδεύσει σε μια κρίση χρέους αντίστοιχη με της Ελλάδας! Οι πυρηνικοί σταθμοί δεν είναι αναγκαίοι. Αντιθέτως, θα είναι εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, όπως οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις «Take or Pay» (πάρε ή πλήρωσε) για φυσικό αέριο που υλοποίησαν οι γείτονές μας που το εξάγουν.

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.