Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Nεκρός ο δεύτερος της Αλ Κάιντα

Α.P., Reuters

ΚΑΜΠΟΥΛ. Την «εξουδετέρωση» του δεύτερου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε χθες η νατοϊκή διοίκηση στη χώρα της κεντρικής Ασίας. Πρόκειται για τον Σαουδάραβα Αμπού Χαφς αλ Νατζί ή Αμπντούλ Γκανί, ο οποίος -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν- σκοτώθηκε στις 13 Απριλίου στην επαρχία της Κουνάρ. Ο συνταγματάρχης Τζόνσον απέφυγε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της επίθεσης εναντίον του Αλ Νατζί και δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιος είναι ο πρώτος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Ο συνταγματάρχης Τζόνσον εξήγησε ακόμα ότι απαιτήθηκαν αρκετές ημέρες προκειμένου να επαληθευθεί ο θάνατος του Αλ Νατζί, εξ ου και η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης.

Εντούτοις, η ανακοίνωση της «εξουδετέρωσης» του Αλ Νατζί συνέπεσε με την απόδραση 500 κρατουμένων, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ταλιμπάν, από φυλακή της Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι η απόδραση σχεδιαζόταν επί πέντε μήνες και στηρίχθηκε στη δημιουργία υπόγειας στοάς από αγροτόσπιτο προς τη φυλακή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Αφγανιστάν, Αμπιμπουλά Γαλάμπ, υποστήριξε ότι «ναι μεν ορισμένοι εκ των δεσμοφυλάκων, προφανώς, λειτούργησαν ως συνεργοί των Ταλιμπάν, πλην όμως η φυλακή βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από τους Αμερικανούς και τους Καναδούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.