Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Η ελληνοκυπριακή σημαία"



Αρθρο του Μεχμέτ Λεβέντ στην «Αφρίκα».
«ΑΧ, δάσκαλε Ισμέτ, αχ Ισμέτ Βεχί Γκιουνέϋ. Μεγάλε δάσκαλε της τ/κ ζωγραφικής. Άνθρωπε που σχεδίασες τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ποιος ξέρει πόσο τρίζουν τα κόκκαλά σου εκεί που βρίσκεσαι.Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αποκαλούν ελληνοκυπριακή σημαία, τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας δημοκρατίας στην οποία οι Τ/κ έχουν κατοχυρωμένα συνεταιρικά δικαιώματα Αυτοί οι κάποιοι βρήκαν τα πεδίο ελεύθερο, και εκμεταλλευόμενοι την απουσία σου, ανακήρυξαν “ελληνοκυπριακή” τη σημαία που εσύ σχεδίασες.
Όλοι αυτό έχουν στις τσέπες τους ταυτότητες και διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χρησιμοποιώντας την ιθαγένεια της Δημοκρατίας αυτής απολαμβάνουν δωρεάν πανάκριβη υγειονομική περίθαλψη η οποία παρέχεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία.

Ενώ λοιπόν όλοι είναι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόλις δουν τη σημαία της Δημοκρατίας αυτής λυσσούν όπως ο ταύρος όταν δει κόκκινο. Μεταξύ τους υπάρχουν κάποιοι που αποκαλούν άτιμους όλους όσοι κρατούν αυτή τη σημαία.

Βρε ανόητοι , τη σημαία αυτή κρατούσε το τουρκικό Σύνταγμα στην παρέλαση όταν το 1960 και σύμφωνα με τις Συνθήκες Λονδίνου-Ζυρίχης, πάτησε το πόδι του στο νησί. Πώς υποβαθμίζετε σε τέτοιο βαθμό τον ανθρωπισμό μας και αποκαλείται ελληνοκυπριακή σημαία τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας που με τόση υπερηφάνεια κρατούσαν τα Μεχμετζίκ;

Μήπως ήταν ε/κ τα μεχμετζίκ εκείνα που κρατούσαν την κυπριακή σημαία;

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αποκαλώντας “ελληνοκυπριακή” τη σημαία που σχεδίασε ο Ισμέτ Γιουνέϋ, και την οποία αναγνωρίζει όλη η διεθνής κοινότητα, διαπράττετε το λάθος να θεωρείτε και άνθρωπο των Ε/κ τον Γκιουνέϋ και προβάλλετε τη μνήμη του;

Δεν αντιλαμβάνεστε ακόμη ότι προσβάλλετε και τις τουρκικές ομάδες που φθάνουν στο νησί μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας για συναντήσεις με ε/κ ομάδες και αγωνίζονται στον ίσκιο της κυπριακής σημαίας;

Αχ δάσκαλε Ισμέτ, αχ.
Αξέχαστε δημιουργέ της Κυπριακής σημαίας που σήμερα κάποιοι αποκαλούν “ελληνοκυπριακή”. Αν ζούσες θα τους αποστόμωνες. Από την οργή και θυμό μου είμαι υποχρεωμένος να σου καταγγείλω όλους αυτούς που επιτίθενται με τόση λύσσα και πρόστυχα κατά του έργου σου. Να ξέρεις ότι ο όχλος αυτός που καταπατά το έργο σου ενεργεί με εντολές της Άγκυρας και επιτίθεται εναντίον όσων το υποστηρίζουν».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 27/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.