Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σφοδρή επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι στη Μιζουράτα


Οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση με τουλάχιστον 100 ρουκέτες τύπου Grad στη Μιζουράτα.

Οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εξαπέλυσαν επίθεση με τουλάχιστον 100 ρουκέτες τύπου Grad σήμερα στη Μιζουράτα, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών. «Επιτέθηκαν με (ρουκέτες) Grad κατά βιομηχανικής περιοχής σήμερα το πρωί. Τουλάχιστον εκατό ρουκέτες εκτοξεύτηκαν. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα», είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Αμπντελμπασέτ Αμπού Μζερέικ.

Οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν σήμερα επιθέσεις με όλμους σε κατοικημένες περιοχές της Μιζουράτα και ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συγκρούσεις στην παραθαλάσσια αυτή πόλη.

Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων, Γκεμάλ Σαλέμ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι έβαλαν στο στόχαστρό τους ένα εργοστάσιο γαλακτοκομικών και ένα άλλο που παρασκευάζει μαγειρικό λάδι.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί. «Οι δυνάμεις του (Καντάφι) εξακολουθούν να εκτοξεύουν όλμους σε κατοικημένες περιοχές... Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 25 τραυματίστηκαν», είπε ο εκπρόσωπος.

«Φαίνεται θέλει (ο Καντάφι) να πεινάσει ο λαός, οι δυνάμεις του έβαλαν στο στόχαστρό τους το εργοστάσιο γαλακτοκομικών κι εκείνο που παρασκευάζει μαγειρικό λάδι κι επιπλέον επιτέθηκαν σε τρία αρτοποιεία...», πρόθεσε ο ίδιος.

Έξι νεκροί από επίθεση εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών


Έξι νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών σε περιοχή μεταξύ της Ατζνταμπίγια και της Μπρέγκα, στα ανατολικά της Λιβύης, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

«Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους έξι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σουλεϊμάν Ριφάντι, υπάλληλος στο νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια, όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα.

Καταγγελίες για όλμους διασποράς


Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ, κατήγγειλε χθες Παρασκευή ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι έχουν χρησιμοποιήσει όλμους διασποράς στην πολιορκία της ελεγχόμενης από τους εξεγερμένους, Μιζουράτα, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή, ωστόσο η Τρίπολη διέψευσε τον ισχυρισμό της οργάνωσης.

«Τους προκαλώ να το αποδείξουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραχίμ.

Σύμφωνα με το HRW, τα βλήματα διασποράς που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Καντάφι είναι όλμοι ισπανικής κατασκευής MAT-120. Οι συγκεκριμένοι όλμοι 120 χιλιοστών ανοίγουν στον αέρα και διασπείρουν 21 βομβίδια σε μεγάλη έκταση.

Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού έφθασε στην Μιζουράτα

Η Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα ότι έφθασε στη Μιζουράτα ομάδα του Ερυθρού Σταυρού για να αξιολογήσει την κατάσταση.

"Ο λιβυκός στρατός τους μετέφερε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης και ο Ερυθρός Σταυρός πήγε στην άλλη πλευρά (που ελέγχεται από την αντιπολίτευση)», είπε στους δημοσιογράφους στην Τρίπολη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραΐμ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ομάδα θα συντάξει έκθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις της, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει γραφείο στην Τρίπολη μετά από πρόκληση της λιβυκής κυβέρνησης και θα στείλει ομάδα του στην Μιζουράτα για να βοηθήσει τους αμάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.