Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Νέα αιματηρά επεισόδια μεταξύ Κούρδων και στρατού στην Τουρκία


Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία. Νέες διαδηλώσεις των Κούρδων.


Δύο Τούρκοι στρατιώτες σε άδεια τραυματίστηκαν από σφαίρες στην κουρδικής πλειοψηφίας νοτιονατολική Τουρκία, όπου ξέσπασαν και πάλι σήμερα βίαιες διαδηλώσεις των Κούρδων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι στρατιωτικοί, δύο λοχίες με πολιτικά, περπατούσαν στο κέντρο της πόλης Γιουκσεκόβα όταν κάποιος τους πυροβόλησε από πίσω, ανέφερε το πρακτορείο. Η αστυνομία ξεκίνησε μια επιχείρηση για να συλλάβει τον ή τους επιτιθέμενους, προσθέτει το πρακτορείο.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ένα ξέσπασμα βίας μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να απορρίψει την υποψηφιότητα επτά υποψηφίων που υποστηρίζονται από τους Κούρδους για τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Την Πέμπτη (21/4), το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αναθεώρησε την απόφασή του για έξι από τους επτά υποψηφίους, αποδεχόμενο την υποψηφιότητά τους. Μεταξύ αυτών και της Λεϊλά Ζανά, μίας πολύ γνωστής ακτιβίστριας των Κούρδων.

Ωστόσο, νέες διαδηλώσεις, μικρότερου εύρους από τις προηγούμενες, ξέσπασαν σήμερα Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο την προηγουμένη ενός διαδηλωτή, που ανεβάζει σε δέκα τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Κουρδιστάν σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

Στην πόλη Μπισμίλ, νεαροί εκτόξευσαν πέτρες και κοκτέιλ Μολότοφ εναντίον ενός δημόσιου κτιρίου έπειτα από επίσκεψη της Λεϊλά Ζανά στην οικογένεια του διαδηλωτή, ανέφερε το Ανατολή.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων στην Μπατμάν, όχι μακριά από την Μπισμίλ. Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 30 άτομα στην Μπατμάν έπειτα από διαδήλωση υπό την ηγεσία ενός Κούρδου μέλους του απερχόμενου κοινοβουλίου, η οποία κατέληξε βίαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.