Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μεταρρυθμίσεις στη Συρία ζητούν οι υπ. Άμυνας Βρετανίας - ΗΠΑ



Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, ζήτησε σήμερα μεταρρυθμίσεις στη Συρία, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να κάνουν οι άλλες χώρες για να σταματήσουν τη βία εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα συνεχώς και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορούν να κάνουν οι χώρες μας», δήλωσε ο Φοξ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, γιατί η Δύση δεν επεμβαίνει στη Συρία.

Αναφερόμενος στη Λιβύη ο Φοξ, που συναντήθηκε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, στο Πεντάγωνο, είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί κάποια «πρόοδος». Ο Γκέιτς σημείωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις δεν στοχεύουν ειδικά τον Μουάμαρ Καντάφι, ωστόσο και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι «νόμιμο» να βομβαρδίζεται το γραφείο του Λίβυου ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.