Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Στην ηγεσία της CIA ο Πετρέους, υπ. Άμυνας ο Πανέτα

Σύμφωνα με το ABC ο διευθυντής της CIA θα αναλάβει υπουργός Άμυνας, ενώ τη θέση του θα πάρει ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Ο διευθυντής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Λίον Πανέτα θα γίνει υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στη θέση του Ρόμπερτ Γκέιτς και θα αντικατασταθεί στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας από τον Αμερικανό στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν σήμερα τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και NBC.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα διορίσει επίσης τον βετεράνο διπλωμάτη Ράιαν Κρόκερ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το NBC. Οι διορισμοί αυτοί απαιτούν επικύρωση από τη Γερουσία.

Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, ο νυν υπουργός Άμυνας και πρώην διευθυντής της CIA, είχε καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει φέτος από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα διορίσει τον υποστράτηγο Τζον Άλεν, που ήταν έως τώρα διοικητής των στρατευμάτων στο Ιράκ, νέο επικεφαλής των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε σήμερα από Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Άλεν, αναπληρωτής διοικητής της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης, θα διοριστεί νέος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν τη στιγμή που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει μια ευρεία αναδιάρθρωση των επικεφαλής τόσο του στρατού όσο και της ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.