Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ” ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ”

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ?

Στόλο με 600 πεζοναύτες αποστέλλει η Βρετανία στην Κύπρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Times του Λονδίνο, η οποία επικαλείται χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας της χώρας.

Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αποστολή δεν είναι άσχετη με τις προετοιμασίες των Βρετανών για χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, αν και επιβεβαίωσε την είδηση, εντούτοις υποστήριξε ότι η αποστολή των πεζοναυτών στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για ανάπτυξη των πεζοναυτών στη Λιβύη, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ», δήλωσε εκρπόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου άμυνας.

Πάντως, ο ίδιος εκπρόσωπος δεν απέκλεισε οι πεζοναύτες αυτοί να χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις εκκένωσης, όπως ακριβώς έπραξαν και στο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή, οι Times αναφέρουν ότι ο στόλος είναι ήδη έτοιμος να αποπλεύσει από τη Βρετανία αποκαλύπτοντας μάλιστα και το όνομα ενός από τα πλοία, το HMS OCEAN.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λονδίνο ενημέρωσε ήδη την Λευκωσία για τον κατάπλου των πλοίων ξεκαθαρίζοντας ότι ο στόλος και οι πεζοναύτες θα παραμείνουν στο νησί και τις βάσεις Ακρωτηρίου, για μερικές μέρες πριν αναχωρήσουν για τον Ινδικό Ωκεανό.

http://newsn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.