Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Επιτυχής εκτόξευση του διαστημοπλοίου Progress M-10M προς τον ISS

Το ρωσικό διαστημόπλοιο φορτίου Progress M-10M εκτοξεύτηκε σήμερα από το ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου των Διαστημικών Πτήσεων (Tsoup).

To Progress εκτοξεύτηκε στις 13:05 GMT από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ με φορτίο περίπου 2,6 τόνους, κυρίως νερό, τρόφιμα, καύσιμα και εξοπλισμό για επιστημονικά πειράματα, αναφέρει το κέντρο σε ανακοίνωση του.

Η σύνδεση του με τον ISS έχει προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου στις 14:29 GMT, διευκρίνισε η ίδια πηγή.


Ένα διαστημόπλοιο Soyuz αφιερωμένο στην 50η επέτειο της πτήσης του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα, του Γιούρι Γκαγκάριν, συνδέθηκε με επιτυχία στις 7 Απριλίου με τον ISS -στο διαστημόπλοιο επέβαιναν οι Ρώσοι Αλεξάντερ Σαμοκουτιάεφ και Αντρέι Μπορισένκο, και ο Αμερικανός Ρόναλντ Γκάραν.

Οι τρεις άνδρες εντάχθηκαν στο πλήρωμα του ISS που αποτελείται από τον Ρώσο Νμίτρι Κοντράτιεφ, την Αμερικανίδα Κάθριν Κόλμαν, και τον Ιταλό Πάολο Νεσπόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.