Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τα απόρρητα έγγραφα του Wikileaks - Οι «κακοί» χειρισμοί Νίμιτς και η «μπλόφα» Καραμανλή

Στο τηλεγράφημα καταγράφεται πώς ο Δρούτσας επιρίπτει ευθύνες στον διαμεσολαβητή Νίμιτς για κακούς χειρισμούς του σε αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Έλληνα διαπραγματευτή πρέσβη Βασιλάκη, που κατόπιν μεταφέρθηκε λάθος στην πλευρά του Σκοπίων.

Ερευνα - Επιμέλεια: Άγγελος Πετροπουλος, Μαριάννα Κακαουνάκη, Ελένη Βαρβιτσιώτη

Για πρώτη φορά οι αναγνώστες της «Κ» θα έχουν την ευκαιρία μέσα από γραπτές πηγές να παρακολουθήσουν με σπάνια διαύγεια το νήμα που συνδέει τις ελληνικές αποφάσεις για θέματα όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό ή την τρομοκρατία με τις αμερικανικές σκέψεις, αλλά και τις αντιδράσεις που αυτές πυροδότησαν. Πάνω από όλα, τα έγγραφα αυτά -αδιαβάθμητα, εμπιστευτικά ή απόρρητα- καθρεφτίζουν την άγνωστη εικόνα που έχει για μας ο πιο υπολογίσιμος παίκτης της διεθνούς διπλωματικής σκηνής.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.