Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

Ο υπ’ αριθμόν 2 εχθρός των νατοϊκών δυνάμεων, μέλος της αλ Κάιντα, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό, ανακοίνωσε η Isaf.

Η πολυεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υπ’ αριθμόν δύο «δημόσιος εχθρός της» στη χώρα, ένας Σαουδάραβας μέλος της αλ Κάιντα, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στα μέσα Απριλίου.

Η Isaf διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της πως «ο δεύτερος σημαντικότερος από τους πλέον καταζητούμενους στόχους της στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε στις 13 Απριλίου στην περιοχή Ντανγκάμ της επαρχίας Κουνάρ».

Ο Αμπού Χαφς αλ-Νάτζντι, γνωστός με το όνομα Αμπντούλ Γκάνι, υψηλόβαθμο στέλεχος της αλ Κάιντα, συντόνιζε, σύμφωνα με τη νατοϊκή δύναμη, «πολλές και σημαντικές επιθέσεις» εναντίον των αφγανικών και συμμαχικών δυνάμεων.

«Βάση των επιχειρήσεών του ήταν η Κουνάρ, αλλά ταξίδευε συχνά ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν», προσθέτει η Isaf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.