Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Στη φυλακή μεταφέρεται ο Χ. Μουμπάρακ

Ο εισαγγελέας διέταξε τη μεταφορά του πρώην προέδρου Χ. Μουμπάρακ σε νοσοκομείο φυλακής του Καΐρου.

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε σήμερα τη μεταφορά του έκπτωτου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σε νοσοκομείο μιας φυλακής στο Κάιρο έπειτα από τη γνωμοδότηση γιατρού ότι είναι σε θέση να ταξιδέψει.

Ο Μουμπάρακ κατέφυγε στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας έπειται από λαϊκή εξέγερση που τερμάτισε την 30χρονη διακυβέρνησή του. Θα πρέπει τώρα να ανακριθεί για κατηγορίες διαφθοράς και φόνου.

«Ο γενικός εισαγγελέας έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να μεταφέρει τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στο νοσοκομείο Μαζρά'α των φυλακών Τόραχ (στο Κάιρο)», μόλις το νοσοκομείο είναι έτοιμο να τον δεχθεί, ανέφερε ο εισαγγελέας σε μία δήλωση.

Ο Μουμπάρακ εισήχθη σε νοσοκομείο στο Σαρμ ελ-Σέιχ με μια απροσδιόριστη ασθένεια την ημέρα που οι εισαγγελείς διέταξαν την κράτησή του για ανακρίσεις και μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την ιατρική κατάστασή του.

Το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου, που ανέλαβε την εξουσία όταν ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, βρίσκεται υπό έντονη πίεση να οδηγήσει τον πρώην πρόεδρο σε δίκη.

Η κατάσταση του Μουμπάρακ είναι «σταθερή», δήλωσε ο εισαγγελέας Αμπντέλ Χαμίντ Μαχμούντ, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Άχμεντ ελ-Σεμπά'ι, και δεν υπάρχει τίποτα που να τον εμποδίζει να ταξιδέψει.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως ο Μουμπάρακ μπορεί να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Κάιρο όσο το υπουργείο Εσωτερικών επιτηρεί τις προετοιμασίες στο νοσοκομείο των φυλακών Τόραχ.

Οι προετοιμασίες αυτές θα κρατήσουν τουλάχιστον ένα μήνα, είπε, επειδή το νοσοκομείο των φυλακών χρειάζεται εξοπλισμό στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πρέπει να λειτουργεί για ένα μήνα προτού δεχθεί ασθενείς.

Ο πρώην πρόεδρος, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο Σαρμ ελ-Σέιχ με αδιευκρίνιστα καρδιακά προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική φροντίδα επειδή η καρδιά του μπορεί να σταματήσει να κτυπά «οποιαδήποτε στιγμή», σύμφωνα με τον εισαγγελέα που επικαλέστηκε τον Σεμπά'ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.