Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Νέες απειλές μελών του IRA κατά αστυνομικών και της βασίλισσας Ελισάβετ

Αποσχισθέντες του IRA απειλούν να εκτελέσουν και άλλους αστυνομικούς στη Βόρεια Ιρλανδία και εξεγείρονται κατά της επίσκεψης της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία.

Μία οργάνωση αποσχισθέντων από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό (IRA) προειδοποίησε σήμερα την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ότι είναι «εκτεθειμένη σε εκτελέσεις ανεξαιρέτως», τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο ενός αστυνομικού σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βόρεια Ιρλανδία.

Στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Λοντόντερι ένας άνδρας με κουκούλα, μέλος αποσχισθείσας οργάνωσης του IRA, μιας καθολικής αυτονομιστικής οργάνωσης, εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην προσεχή επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στην Ιρλανδία κατηγορώντας την για «εγκλήματα πολέμου».

Ο άνδρας δήλωσε πως οι αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία «είναι εκτεθειμένοι σε εκτελέσεις ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τις πολιτιστικές καταβολές ή τα κίνητρά τους».

Ένας καθολικός αστυνομικός, ο Ρόμαν Κερ, 25 ετών. σκοτώθηκε σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 2 Απριλίου στην επαρχία Όμαγκ.

Η βασίλισσα θα επισκεφθεί την Ιρλανδία από τις 17 έως τις 20 Μαΐου. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη Βρετανού μονάρχη στη χώρα αυτή μετά την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας το 1922.

«Η βασίλισσα της Αγγλίας καταζητείται για εγκλήματα πολέμου στην Ιρλανδία αλλά η παρουσία της δεν είναι επιθυμητή στο ιρλανδικό έδαφος», πρόσθεσε ο άνδρας με την κουκούλα στο πρόσωπο.

«Παρ’ όλες τις προσπάθειες των ΜΜΕ, των μεγάλων επιχειρήσεων και των άλλων κέντρων εξουσίας να εμφανίσουν αυτήν την επίσκεψη ως να ήταν αποδεκτή, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο ιρλανδικός λαός δεν θα συνθηκολογήσει», συνέχισε.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απήγγειλε χθες κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες εις βάρος τριών ανδρών έπειτα από την ανακάλυψη κρύπτης όπλων σε ένα φορτηγάκι δύο ημέρες νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.